Nei      interne

Dan     alchemistische

Kung   beoefening

Bij het trainen van Taotraining, de innerlijke alchemie, leer je Taoïstische filosofie in de praktijk te brengen. Bij deze training leer je formules, richtlijnen uit het oude China, die altijd geheim gebleven zijn. De formules leren hoe je bruisend van gezondheid oud kunt worden en hoe je je bewustzijn kunt ontwikkelen. De transformatie van seksuele energie is de basis van de training. 

Het innerlijk landschap

 

Bij Taotraining zien we drie werelden:

De werkelijkheid die we allemaal kennen, het uiterlijk landschap
de wereld van de mogelijkheden, het potentiële landschap
en de werkelijkheid daartussenin, het innerlijk landschap.
 

Het innerlijk landschap is door het taoïsme bestudeerd en in kaart gebracht. Je kunt dit landschap binnen gaan, er reizen, dingen doen en dingen creëren. En door dit te doen kan je uiterlijk landschap veranderen, je hebt daar invloed op. Deze invloed wordt het manifesterend of realiserend vermogen genoemd.

Taotraining gaat over het ontwikkelen van dit vermogen, op zo’n manier dat dit constructief is voor jezelf, je naasten en het grotere geheel.
 
Gedachten en emoties zijn twee aspecten van het innerlijk landschap. Succes in het uiterlijk landschap is gebaat bij
constructieve gedachten, weldenkendheid, en emotionele balans. 
 
Andere aspecten van het innerlijk land-schap zijn bijvoorbeeld dromen, inspiratie, liefde, ideeën, trauma’s, flow, instinct, en fantasie.
 
In het innerlijk landschap bestaat het witte licht aan het einde van de tunnel bij een bijna-dood-ervaring echt. 
Of, een ander voorbeeld:  genezingen die voor de moderne wetenschap onverklaarbaar zijn, zijn dat vanuit het innerlijk landschap wel. Iemand die zo’n heling meemaakt, ervaart de enorme genezende vermogens die in het innerlijk landschap verborgen liggen.
 
Als je niet zo makkelijk kunt waarnemen in het innerlijk landschap, dan is één van de dingen die Taotraining je zal brengen de ontwikkeling van je heldere vermogens. Je zult in jezelf en in de wereld om je heen veel meer kunt gaan waarnemen dan je nu doet.