Behandeling

Als je besloten hebt om bij mij te komen voor allergiebehandelingen dan stuur ik je een lijst met vragen over o.a. je klachten. Die vragenlijst vul je in en stuur je terug. Bij de eerste behandeling bespreken we de ingevulde vragenlijst en inventariseren we de klachten zo goed mogelijk. Ik vraag je ook een cijfer te geven aan de klacht, zo kunnen we bij een later bezoek beter zien dat je vooruit gegaan bent.

Ik leer je de spiertest te doen, zodat je jezelf ook kunt testen. We gaan dan samen testen wat de invloed op je is van bijvoorbeeld voeding, chemicaliën, inhalatie-allergenen, virussen en bacteriën. 

Het allergeen dat als belangrijkste uit de test komt ga ik bij je behandelen volgens de Quantum-Allergy methode. Daarna test ik of ik nog meer allergenen kan behandelen. 

Als je dan de volgende keer komt gaan we verder met testen en behandelen, zo gaan we door tot de klachten verdwenen zijn.

Na iedere behandeling geef ik huiswerk mee. Dat zijn verschillende allergenen die uit de test zijn gekomen en waarvoor je jezelf kunt behandelen. Zo gaat het proces sneller: eenvoudige allergieën kunnen kun je bij jezelf behandelen. 

Hoe intensiever je jezelf test en behandelt, hoe groter de kans dat er snel verbetering optreedt. Zo hoef je niet zo vaak bij mij te komen. De bezoeken aan bij bestaan dan uit controle van de zelf uitgevoerde behandelingen, en het elimineren van complexere allergieën.

Om je weer helemaal goed te voelen, is vaak ook een ander voedings-, bewegings- en gedragspatroon van belang. 

Het is veel makkelijker om een nieuwe levensstijl vol te houden als je lichaam door de behandelingen in balans is gebracht.