iedere dag leven met een vakantiegevoel

door Marleen Kooij

‘iedere dag leven met een vakantiegevoel’

Dit staat groot op de homepage van mijn website, natuurlijk niet voor niets! 

Hoe ingewikkeld je leven ook is, er ís een manier om te leven alsof je in de zomer  op het strand ligt.

En die manier heb ik gevonden in transformatieseksualiteit.

Naast de seksualiteit die we in het westen kennen, je zou dit ‘voortplantingsseksualiteit’ kunnen noemen, bestaat er een andere, vrijwel onbekende vorm.

Dat is transformatieseksualiteit, of ‘seksuele kung fu’. Een hele oude Taoïstische techniek. Hierbij gebruik je de creatieve kracht van seksuele energie voor persoonlijke groei en gezondheid. 

Om de techniek van Seksuele kung fu even heel snel te beschrijven: 

Volgens de Taoïsten verzamelen je eierstokken en testikels de hele dag seksuele energie, deze Yin energie komt uit de aarde. Je leert bij de techniek deze seksuele energie te verzamelen, in je rug omhoog te laten gaan, daar wordt de energie ook verfijnd, en in je hersenen vermeng je de energie met Yang energie, uit het universum. Zo transformeer je de energie. Daarna wordt het ook wel ‘medicijn’ genoemd of ‘golden elixir’. Via de voorkant van je lichaam laat je dit weer naar beneden zakken. Je laat het nog een paar keer van achter omhoog gaan en van voor omlaag, en daarna kun je het opslaan, in je buik. 

Klinkt ingewikkeld misschien, maar er is een online cursus die je kunt doen om het te leren.

Het is een cursus die je in je eentje in je slaapkamer doet. In acht lessen leer je hoe het werkt. In iedere les vind je een geleide meditatie van twintig minuten, waarin wordt uitgelegd hoe je de technieken leert. Dit huiswerk doe je ongeveer drie keer in een week, gedurende twee weken. En daarna volgt de volgende les.

Op deze manier leer je stap voor stap de techniek van het Vallei Orgasme.

Naast dit huiswerk bestaat de cursus uit

  • per les een audio seminar, waarin je de kennis krijgt overgedragen;
  • Chi Kungs; 
  • extra meditaties waarmee je je innerlijke balans herstelt, je oude stress en emoties opruimt;
  • tips, ervaringen en lessen van Vallei-coaches;
  • coachende emails;
  • en toegang tot een besloten Facebookgroep, een platform waar je ervaringen en vragen kunt delen met andere valleivrouwen.

Zo is het in de online cursus heel goed mogelijk de technieken van het vallei orgasme te leren. 

 

Als je de cursus gedaan hebt en je weet hoe het werkt, dan heb je een hele mooie techniek om steeds weer medicijn te maken. Dit is niet zo veel, maar als je het regelmatig doet merk je toch al snel verschil: je krijgt meer energie, voelt je vrolijker, hebt minder lichamelijke klachten. Het is echt een wonderbaarlijk medicijn dat je zelf maakt.

Als je dit een tijdje traint, komt er een moment dat je de stroom bijna als vanzelf door kunt laten gaan, gedurende de dag. Steeds laat je een klein beetje energie uit je eierstokken via je rug naar boven gaan, heel licht, naar je hersenen. En daar laat je het los.

In je hersenen zorgt het ervoor dat je creativiteit gestimuleerd wordt, dat je meer ontspannen bent.

Je gaat van leven met je bewustzijn aan de voorkant van je lichaam, naar leven met rugbewustzijn: je gaat de werkelijkheid meer vanuit je rug ervaren. En kunt van daar uit meer met kalmte leven, en met kalmte kijken naar wat je doet. Het is als een dubbele blik, een ander perspectief op je keuzes en je eigen gedrag.

Dit heet het vakantiegevoel. Het voelt alsof je permanent op vakantie bent, heel prettig.

En voor mij werkt het!