Allergie, voor meer dan je denkt

Je kunt allergisch zijn voor voeding, voor pollen, voor stof… Maar weet je dat je ook allergisch kunt zijn voor autorijden? Dan wordt je wagenziek. Of voor hoogte? Dat is hoogtevrees. Je kunt ook allergisch zijn voor personen, ook al houd je van ze. Dat kan heel lastig zijn! Of voor op een podium staan en een toespraak houden. Je lichaam kan dan helemaal op hol slaan: je gaat zweten, vergeet wat je ook alweer zou gaan zeggen… Of je kunt allergisch zijn voor huiswerk, opruimen, of voor dingen uitzoeken voor de belastingdienst. Heel lastig. Je schuift dingen voor je uit, hebt er geen zin in. Je voelt je gewoon niet lekker als je het doet.

Misschien is allergie niet het juiste woord, maar met een allergiebehandeling kun je er wel iets aan doen.

Je lichaam reageert eigenlijk net zo op deze dingen als op bijvoorbeeld de voeding waar je allergisch voor bent. En op een hele makkelijke manier kun je dat veranderen, waardoor je geen last meer hebt van deze reactie.

Ik leer je bij de behandeling ook jezelf te testen en behandelen. 

Dat is bij deze dingen heel handig. Als je aan je lichaam voelt dat je reageert op een situatie, of op iemand, dan kun je jezelf daar meteen voor behandelen. Zo heb je meer energie over voor leuke dingen in je leven.